Back to Top

Connecting you and your web

Support

posticon Wat is SSL

SSL-certificaten

SSL-certificaten zijn kleine gegevensbestanden die een cryptografische key digitaal aan de gegevens van een bedrijf koppelen. Wanneer deze op een webserver zijn geïnstalleerd, activeren ze het padlock
hangslot en het https-protocol en zorgen ze voor beveiligde verbindingen tussen een webserver en een browser. SSL wordt doorgaans gebruikt voor het beveiligen van creditcardtransacties, gegevensoverdracht en logins. Het wordt stilaan de nieuwe norm voor het veilige gebruik van sociale media. SSL-certificaten koppelen de naam van een domein, server of host en de identiteit (d.w.z. bedrijfsnaam) en locatie van een bedrijf.

Een bedrijf moet het SSL-certificaat op zijn webserver installeren om veilige sessies met browsers te kunnen bieden. Afhankelijk van het aangevraagde type SSL-certificaat, moet het bedrijf verschillende validatieniveaus doorlopen. Na de installatie kan er verbinding worden gemaakt met de website via https. Zo weet de server dat er een veilige verbinding met de browser kan worden gemaakt. Nadat een veilige verbinding tot stand is gebracht, verloopt alle webverkeer tussen de webserver en de webbrowser op een veilige manier. Browsers laten bezoekers weten dat een website met SSL beveiligd is via verschillende aanduidingen.

comodo-ssl

 De voordelen van SSL

  • De datastroom tussen de website en de bezoeker is goed beschermd en kan niet gelezen worden door derden;
  • Geen browserwaarschuwingen meer bij klanten i.v.m. niet vertrouwd certificaat;
  • Beveiliging zichtbaar voor klanten door groene adresbalk (alleen bij EV-certificaat), de 's' achter http, het slotje in de browser en het logo van het certificaat;
  • Creëert vertrouwen bij klanten: de website is betrouwbaar en de gegevens van de bezoeker worden beschermd;
  • Vertrouwen resulteert in meer verkeer en transacties op de website. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanschaf van een SSL- certificaat kan leiden tot 5% of meer omzetverhoging. Een SSL-certificaat kan dus ook worden ingezet als marketinginstrument, want meer websitebezoekers zorgt voor meer transacties en klanten die terugkeren. Dit resulteert in een sterkere merknaam en maakt de investering dus zeker de moeite waard!

Soorten certificaten

  • Let's Encrypt (gratis) Let's Encrypt versleutelt wel het dataverkeer, maar doet geen domeinnaam controle. De betaalde certificaten controleren wel of  het certificaat is aangevraagd door de houder van de domeinnaam. De controle van de domeinnaam-houder is een extra factor voor betrouwbaarheid van het certificaat.
  • Domein verificatie (betaald DV-certificaat) Een domeinnaam gevalideerd SSL Certificaat is een certificaat dat heel snel kan worden uitgegeven. Meestal binnen enkele minuten. Dit type SSL Certificaat geeft alleen een bewijs dat de website beveiligd is. Er is geen Certificaat Autoriteit die de identiteit van de eigenaar van de website bij een derde partij heeft gevalideerd. Meest gebruikt voor websites waarvoor een https verbinding (beveiligde verbinding) voldoende is. Bijvoorbeeld voor de webmail, intranetten, citrix secure gateway, etc. Dit type SSL Certificaat is ideaal wanneer u snel een SSL Certificaat nodig heeft.
  • Organisatie verificatie (betaald OV-certificaat) Geeft eindgebruikers het bewijs dat het bedrijf/organisatie ook daadwerkelijk eigenaar is van de website en dat deze gecontroleerd is door een Certificaat Autoriteit (CA). Naast de domeinnaam wordt dus ook het bedrijf zelf geïdentificeerd.De uitgifte van dit SSL Certificaat duurt meestal 2 tot 5 werkdagen. Bij sommige SSL Certificaten wordt een gefaxt document vereist of wordt er ter validatie telefonisch contact gelegd met de eigenaar van de domeinnaam. Wanneer u de optie krijgt om een PDF bestand te mailen raden we aan van die mogelijkheid te gebruik te maken om het proces te versnellen. Deze SSL Certificaten zijn door deze extra handelingen duurder dan de domeinnaam gevalideerde SSL Certificaten.  Met dit SSL Certificaat zien eindgebruikers dat de identiteit van het bedrijf en de website gecontroleerd en veilig is. Hiervoor moet uw klant/bezoeker echter wel de SSL Certificaat details opvragen, wil men deze informatie inzien. Dit komt niet standaard in beeld en is niet voor alle gebruikers makkelijk te vinden.
  • Uitgebreide verificatie (betaald EV-certificaat). Activeert de 'groene balk' in de nieuwe webbrowsers en toont visueel de identiteit van de website-eigenaar en de Certificaat Autoriteit. Dit SSL Certificaat geeft het hoogst mogelijke vertrouwen aan de eindgebruikers. Door de uitgebreide procedures om de eigenaar te verifiëren is dit SSL Certificaat duurder dan een domeinnaam gevalideerd of organisatie gevalideerd SSL Certificaat. De uitgifte duurt dan ook vaak langer dan de OV-certificaten (meestal 7 werkdagen). Bedrijven die duidelijk naar hun klanten willen communiceren dat hun identiteit gecontroleerd is en dat de website veilig is. Tevens voorkomt dit vrijwel de mogelijkheid om een website te kopieëren, waardoor phisingtechnieken moeilijker op uw site zijn toe te passen. Dit geeft hiermee dus tevens een bescherming tegen fraude van uw merk- of bedrijfsnaam.

 

posticon Contact

Onze gegevens:

Connect Your Web
onderdeel van Vos Services

Eik 21, Best (geen bezoek adres)

Tel: 0655734271

BTW: NL001333284B96

KvK: 56 26 20 35

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

posticon E-mail instellingen

Deze instellingen werken bij email programma's

Inkomende en uitgaande server: mail.uwdomein.nl.

Gebruikersnaam: Uw gehele email adres.

Wachtwoord: uw mailbox wachtwoord.

IMAP poort: 993

POP3 poort: 995

SMTP poort: 587 of 465.

De server vereist een encrypted verbinding (SSL)

Apple Mail gebruikers: vink "gebruik SSL" aan.

Uitgaande mail server (SMTP) vereist wachtwoord authenticatie, dezelfde als de inkomende mail server.

 

X

Copyright Connect your Web

De inhoud van deze site is beschermd door het Copyright van Connect your Web.